NOVI SAD – Kantautor Aleksandar Toković će sutra, 6.decembra. na maloj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu održati svoju jubilarnu 30. promociju knjige pesama i priča “Sećanja i ljubavi”.
U pratnji Jasne Vasić na prim tamburi i brojnim gostima, Toković će predstaviti knjigu ilustrovanu mnogobrojnim događajima iz bogate muzičke karijere koja je počela pobedom na FAMUS-u 1980. u Sivcu u duetu sa Slavicom Raguž i prvim solističkim koncertom u Subotici marta 1981. godine.

O knjizi će govoriti književnik Zoran Đerić i novinar Anđelko Maletić, a u programu će učestvovati kantautor Ivan Leščešen, pesnik iz Kule Gavra Veselinović, gajdaš Maksim Mudrinić, dok će moderator biti profesor Jasmina Marić iz Subotice.

Prva promocija knjige je održana krajem juna prošle godine u Gradskoj biblioteci u Subotici, a nakon toga i u Vrbasu, Bajmoku, Kuli, Somboru, Vršcu, Sivcu, Jagodini, Mećavniku, Kotoru, Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji, Bačkoj Topoli, Irigu, Beogradu, Pančevu, Šapcu, Višegradu, Čačku, Užicu, Herceg Novom, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici…

RTV (Boris Šuman)