NOVI SAD – Prvi sneg na pijacama JКP “Tržnica” Novi Sad dočekalo je spremno.
Radnici Zimske službe preduzeća na svim novosadskim pijacama čiste sneg i posipaju so, a tokom dana i, po potrebi, tokom noći ubrzano će raditi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina. Takođe, tokom večeri planirano je da Кvantaška i Najlon pijaca budu mašinski počišćene, s obzirom na to da se ove dve pijace čiste isključivo mehanizacijom.

Podsećamo da je, na osnovu Odluke o uređenju Grada Novog Sada, Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad donelo Program rada Zimske službe za 2022/23. godinu.

Ovim Programom obuhvaćene su sve novosadske pijace koje je Grad poverio na upravljanje našem preduzeću.

Zimsku službu čini preko 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.

Raspolažu i motornim grtalicama (4 komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.

Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.

Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2022. godine do 15. marta 2023. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe može se produžiti i nakon završetka predviđenog perioda.

RTV
Foto: Tržnica Novi Sad