NOVI SAD – U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u stonom tenisu za žene, srpski šampion STK Novi Sad dočekaće aktuelnog dvostrukog prvaka Evrope, ekipu Tarnobrzeg iz Poljske, a koja se igra u utorak, 24. januara, u stonoteniskoj sali SPENS sa početkom u 18 časova i 30 minuta.
Tarnobrzeg je najveći tim koji je ikada gostovao u Srbiji u poslednjih 30 i više godina. Dolazi u najjačem sastavu, sa dve Kineskinje: Ying Han koja je trenutno 10. na svetskoj rang listi i sa Xiaoxin Yang koja je 11-e. Obe igračice igrale su četvrtfinale Olimpijskih Igara u Tokiju i u Riju. U protivničkom sastavu biće i najtrofejnija Evropljanka u poslednjih 15. godina, čuvena Rumunka Elizabeta Samara.

Podsetimo da su stonoteniserke Novog Sada plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona postigle najveći uspeh u istoriji kluba i ponovile rezultat nekadašnjeg STK Novi Sad iz 1967. godine koji je igrao četvrtfinale Kupa evropskih šampiona u sastavu Tatjana Ječmenica, Radmila Stojšić i Sonja Skakun Brkić. Inače, najveći uspeh srpskog stonog tenisa jeste polufinale Kupa evropskih šampiona ekipe Čoke iz 1978-79 godine, kao i četvrtfinale Kupa evropskih šampiona ekipe Temerina sa početka 90-ih godina prošlog veka.

Predstojeći četvrtfinalni meč igra se u dve utakmice. Prva je u Novom Sadu 24. januara, a druga dva dana kasnije u Tarnobrzegu. Bolji iz ta dva duela plasiraće se u polufinale.

RTV