NOVI SAD – Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Privredne komore Vojvodine i Naučno-tehnološkog parka Novi Sad, potpisan je danas u Novom Sadu. video icon
Sporazum su potpisali direktor Naučno-tehnološkog parka, Nebojša Drakulić i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Danas smo predstavili članice Naučno-tehnološkog parka i kroz konstruktivne razgovore razmotrili mogućnosti za saradnju. Nakon sastanka u Institutu za veštačku inteligenciju potpisali smo Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kroz koji otvaramo još jednu misiju, a to je spoj nauke i privrede. Privredna komora pomoći će da se projekti ostvare i olakša zapošljavanje u kompanijama koje su naše članice, istakao je direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić.

Predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, kaže da komora kao mesto privrednih zbivanja vidi veliki interes u ovom sporazumu.

U Naučno-tehnološkom parku ima 11 razvojnih multinacionalnih kompanija i 18 startapova. Ovde se razvijaju inovacije i nove tehnologije, a naša uloga je da se sva ta znanja transferišemo. Privreda se zasniva na mikro preduzećima i iz tog razloga ovakvi parkovi su izuzetno važni, jer ovde postoji ogromno znanje.Ove IT kompanije su budućnost. Trenutno ih je 5.000 u Vojvodini, a svaki drugi novozaposleni dolazi iz IT, što pokazuje da se ova industrija najbrže razvija, ističe Vučurević.

Od danas je uspostavljena saradnja čiji je cilj dodatna edukacija u oblasti IT i startap zajednica.

Predviđa intenzivnije uvezivanje privrede, nauke i institucija, kao i direktniju saradnju članica Naučno-tehnološkog parka i najuspešnijih privrednika u Vojvodini.

Tanjug, RTV