NOVI SAD – Kuglaški klub „Bačka“ iz Novog Sada organizuje od 1. do 30. aprila 6. „Bačka Open“, otvoreno međunarodno prvenstvo Novog Sada u kuglanju za sve aktivne kuglaše i kuglašice kao i za rekreativce. Takmičenja će se odvijati u disciplini 1 х 120 hitaca po pravilima „NBC“ (Međunarodne kuglaške asocijacije) i Kuglaškog saveza Srbije. Preliminarne prijave su već poslali kuglaši iz Mađarske, Nemačke, Italije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

„U kvalifikacijama se može nastupiti više puta a računaće se najbolji rezultat. Rekord turnira je postavio prošle godine Hrvat Alen Kujundžić sa oborena 654 čunja. Kao i predhodnih godina biće to veliki praznik kuglanja ne samo u našoj zemlji već i u regionu“ – ističe trener Kuglaškog kluba „Bačka“, tehničkog organizatora ove prestižne međunarodne kuglašeke manifestacije Rajko Rajak.

Obezbeđen je i nagradni fond od 150 hiljada dinara. Osvajačima prvih mesta biće uručena nagrada od 15 hiljada dinara dok će drugoplasiranim takmičarima pripasti po 10 hiljada dinara. Trećeplasiranim takmičarima i najbolje plasiranim rekreativcima obezbeđene su novčane nagrade u izsnosu od 5 hiljada dinara.

Svakog vikenda tokom aprila zakazani su kvalifikacioni turniri. Sva takmičenja, kvalifikacije i finale će biti održana u kuglani Spensa.

Finale je u nedelju 30. aprila od 16 časova.

RTV (Ljubenko Zvizdić)