BEOGRAD – Četvrto nacionalno takmičenje u mentalnoj aritmetici „BrainOBrain Fest“ biće održano u nedelju, 28. maja u Sportskom centru „Master“ u Zemunu. Na ovogodišnjem takmičenju priliku da svoje sposobnosti predstave imaće 400 dece iz dvadeset i jednog edukativnog centra, iz različitih krajeva Srbije: Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Petrovca na Mlavi, Inđije, Kikinde, Pazove, Zrenjanina, Pančeva, Obrenovca, Vinče i Krnjače.

BrainOBrain festival znanja predstavlja priliku da deca pokažu svoje znanje. Svako dete se takmiči u svojoj kategoriji u skladu sa uzrastom i postignutim nivoom edukacije. Cilj je lični napredak pojedinca kroz vežbu, rad i disciplinu. Želimo da decu naučimo da se takmiče sa samim sobom sa ciljem postizanja maksimuma u skladu sa svojim potencijalima.

Program BrainOBrain je namenjen deci i omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština. Osim toga, program pomaže deci da efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, vežbaju fokusiranost, memoriju, veštine vizualizacije i da budu što kreativniji.

Takmičenje će se održati od 8:30 – 12:00 časova, dok svečani deo festivala počinje od 14:00 časova.

Tokom svečanog dela festivala takmičarima i posetiocima obratiće se Aleksandra Borović, predsednik Mense, osnivač udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov i jedan od naših najuspešnijih alpinista Miloš Ivačković, član srpske ekspedicije koja je popela vrh „Mont Everest“.