BEOGRAD – Građani zainteresovani za dobijanje turističkih vaučera za odmor u Srbiji moći će od danas da se na šalterima pošta prijave za dobijanje vaučera, a kako je ranije najavio ministar turizma i omladine Husein Memić obezbeđeno je 100.000 vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

Pravo da dobiju vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, ljudi koji koriste pravo na tuđu negu i pomoć, kao i zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara.

Građani koji su ove godine već dobili vaučer, nemaju pravo da podnesu prijavu za novi.

Postupak prijavljivanja je isti kao i ranije, a iz Pošte Srbije su objasnili da je postupak još efikasniji ako se prethodno preuzme obrazac prijave, odštampa, popuni i sa pratećom dokumentacijom preda u najbližoj pošti.

Ovaj obrazac dostupan je na sajtu Pošte Srbije posta.rs kao i na sajtu Ministarstva turizma i omladine mto.gov.rs.

Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja vaučera mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Početkom godine u rekordnom roku, kraćem od dva dana, podeljeno je 100.000 turističkih vaučera, kojima se subvencioniše odmor u Srbiji.

Tanjug