NOVI SAD – Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor posetio je danas 90. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde je obišao štandove Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Privredne komore Vojvodine, Grada Novog Sada i drugih institucija, organizacija i proizvođača. video icon audio icon

Na poljoprivrednom sajmu danas je bio i predsednik skupštine autonomne pokrajine Vojvodine, Ištvan Pastor. On i direktor Novosadskog sajma ocenili su da je Poljoprivredni sajam, iako u senci nedavnih tragedija, veoma važan događaj.

Organizatori sajma kažu da su zadovoljni posetom, a najviše ljudi očekuju sutra kada se organizuje Dan stočara.

“Ove godine iz Mađarske je prisutno 26 kompanija u Hali 2, koji su se predstavili sa izuzetnim, kvalitetnim proizvodima iz procesne proizvodnje i sve ono što je prateći deo. Imamo 1100 izlagača iz 27 zemalja sveta, znači 26 plus Srbija. To je ozbiljan poduhvat u ovom trenutku uraditi. Iako su se štrajkači povukli prvi dan nakon otvaranja sajma ipak nam je to malo, ajde da kažemo nanelo štetu imidžu,” izjavio je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Koliko za organizatore, Sajam poljoprivrede važan je i za pokrajinsku administraciju.

“Ono što vidim da su tu četiri banke, da su tu pokrajinski sekretarijat, da je tu Ministarstvo poljoprivrede, da su tu praktično one institucije koje mogu dati podršku poljoprivrednim proizvođačima da realizuju svoje ambicije”, izjavio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Prema Pastorovim rečima, iako su dešavanja iz prethodnih nedelja bacila senku na Poljoprivredni sajam, program i veliki broj učesnika pokazuju da se ta manifestacija uspešno realizuje.

Izvor: RTV (Nataša Anđelić, Ivan Nožinić)