NOVI SAD – Prva, jedinstvena i najveća regionalna konferencija za roditelje „Roditeljstvo budućnosti“ biće održana u suobtu i nedelju u Svečanoj sali NIS-a, Narodnog Fronta 12 u Novom Sadu.

Konferencija je namenjena budućim roditeljima i roditeljima dece ranog uzrasta koji žele da saznaju nešto više o preduslovima zdravog razvoja ličnosti, socio-emocionalnom razvoju kod dece, značaju fizičke blizine, kontakta i dodira za bebe, značaju dojenja iz šireg društvenog konteksta kao vidu dugoročnog ulaganja, pozitivnoj disciplini, načinu povezivanja sa decom kroz igru, razvoju samopouzdanja, konstruktivnoj komunikaciji, veoma osetljivoj deci i snalaženju u izazovnim situacijama kao što su dečiji izlivi besa i temper tantrumi.

Prvi dan konferencije je rezervisan za stručnjake koji će vas upoznati sa trendovima u vaspitanju i roditeljstvu zasnovanim na najnovijim psihološkim istraživanjima u oblasti razvoja dece.

Naučićete kako da kreirate podsticajno okruženje za zdrav razvoj deteta, kako vaše ponašanje utiče na razvoj deteta i šta doprinosi konstruktivnoj komunikaciji.

Saznaćete na koji način vi kao roditelj direktno utičete na to u kakvu će osobu vaše dete izrasti, kako da postavite svoje prioritete i kako da sebi olakšate roditeljsku ulogu u današnje vreme.
Radionice

Drugi dan konferencije je posvećen radionicama gde u manjim grupama možete steći praktično znanje i veštine u roditeljstvu.

Kroz radionice naučićete kako da se igrate i komunicirate sa svojim mališanima tako da podstičete njihov razvoj, ali i kako da postavite granice i izađete na kraj sa izazovnim situacijama na zdrav i konstruktivan način.

Saznaćete konkretne primere kako da kreirate okruženje gde će svako dete da cveta, a naročito veoma osetljiva deca. Za buduće mame, tu je i radionica o veoma važnoj temi – dojenje.