BEOGRAD – Skup pod nazivom “Srbija nade” biće održan večeras sa početkom od 19:00 časova u Beogradu ispred doma Narodne skupštine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

Vučić je rekao da će to biti skup za pristojniju Srbiju, čak i onih koji glasaju za opoziciju, ali drugačije sagledavaju stvari.

Predsednik je rekao da skup koji se organizuje danas nije miting SNS, niti kontramiting, jer je jedini zakazan za taj dan.

Veliki broj Srba sa Kosova stiže danas u Beograd na skup “Srbija nade”

Na skup “Srbija nade”, koji se danas održava u Beogradu, dolazi veliki broj Srba iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Noćas je oko 200 autobusa sa kosovskim Srbima pošlo iz svih delova pokrajine put Beograda.

Mnogi su na put krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba sa KiM pošlo put Beograda da ispred Narodne skupštine podrži svog predsednika Aleksandra Vučića i svoju državu Srbiju.

Ovo je istorijski broj Srba koji je ikad došao na neki skup u Beogradu.

Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja, već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima, a posle ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice, Gračanice

Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, sa Metohije

Iz opštine Gračanica, na skup “Srbija nade”, oko ponoći je krenulo nekoliko desetina autobusa, sa stotinama Srba, a jedan broj je put Beograda pošao u ranim jutarnjim časovima.

“Teško je i na severu i na jugu, teško je svim Srbima na Kosovu i Metohiji, ali sam sigurna da će naš predsednik učiniti sve kako bismo sačuvali svoja ognjišta”, kaže Dragana iz Kosovske Mitrovice.

Njena komšinica Marina poručuje da samo “složno, sa Vučićem na čelu, Srbi mogu da ostanu prebrode ove teške trenutke”.

“Srbi sa Kosova i Metohije podržavaju skup ‘Srbija nade’ i predsednika Aleksandra Vučića, jer on to zaslužuje zbog danonoćne borbe za sve nas”, rekla je Aleksandra Marković iz Badovca kod Gračanice.

Siniša Aksić iz sela Livađe kaže da “predsednik Vučić pruža podršku srpskom narodu i u dobru i zlu, pomažući Srbe na Kosovu i Metohiji u svakoj nevolji”.

“Neka ceo svet vidi da ovaj narod ima predsednika koga voli, poštuje i podržava”, kratko poručuje Vladica Slavić iz Lepine.

Još ranije su dve grupe mladića iz Leposavića, Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenule pešice i juče stigle u Beograd, gde ih je primio predsednik Srbije, koji im je zahvalio i poručio da je ponosan na njih jer čuvaju svoja ognjišta.

Tanjug