NOVI SAD – Trinaesta međunarodna regata „Vode Vojvodine“ biće održana od 21. do 30. juna a prijave za učešće otvorene su do kraja maja.

Koliko dana će plovidba trajati i kakva je organizacija saznali smo u Jutarnjem programu Radio Novog Sada od Mirjane Živković.

“Ovogodišnja Regata će trajati 10 dana i planiramo da krenemo u sredu, 21. juna. Ploveći Dunavom, Tisom i banatskim i bačkim kanalima, preći ćemo negde oko 260 kilometara. Prvog dana idemo u Titel, zatim ulazimo u banatske kanale, noćimo u Zrenjaninu, ulozimo u plovni Begej, idemo do Žitišta, noćimo u Jankovom Mostu i Mihajlovu, posle idemo u Novi Bečej, prelazimo Tisu i ulazimo u bački deo hidrosistema gde noćimo u Bečeju, Srbobranu, Bačkom Petrovcu i poslednje veče nam je u Sremskim Karlovcima za 29. jun, Dan Dunava. Da bi neko učestvovao u regati, mora da ima pre svega registrovano plovilo, da popuni prijavu i pošalje kopiju plovidbene dozvole na mejl regata@vodevojvodine.com ili poštom. Pred polazak organizujemo sastanke sa učesnicima gde ih upoznajemo sa detaljima same regate. Učešće je besplatno, nema kotizacije a učesnici za sebe obezbeđuju gorivo i provijante. Od nas mogu očekivati i pomoć oko logistike tokom trajanja regate za nabavke, poput hrane i eventualno goriva. Vode vojvodine ove godine slave 20 godina postojanja i zajedno sa našim opštinama domaćinima, Regatu očekuje dobar program i svakako će biti za pamćenje”, kaže Živković.

RTV (Aleksandar Mladenović)