BEOGRAD – Na šalterima 1.344 korporativnih pošta, danas, prvog dana novog ciklusa podele vaučera za odmor u Srbiji, za samo 10 sati evidentirano je svih 100.000 prijava građana, čime je prijavljivanje korisnika završeno, saopštila je Pošta Srbije.

“Na ovom zadatku poverenom od Vlade Srbije, Pošta Srbije stavila je državi na raspolaganje kompletne tehnološke i tehničke kapacitete, razgranatu poštansku mrežu i zaposlene, obezbedivši da građani i ovoga puta i u rekordnom roku, ostvare svoje pravo na subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji”, navedeno je u saopštenju.

Vaučeri na kućne adrese biti isporučeni u roku od mesec dana od dana prijavljivanja.

Građani se o uslovima za dobijanje vaučera i statusu svoje prijave mogu informisati preko kontakt centra Pošte Srbije na broj 0700 100 300.

Kandić: U rekordnom roku podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, rekao je da je danas u rekordnom roku podeljeno svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Od ukupnog broja prijava, 54 odsto podneli su penzioneri, zatim slede zaposleni sa skoro 30 odsto prijava, dok su nezaposlena lica podnela 10,7 odsto prijava, naveo je Kandić u izjavi za Tanjug.

Kandić je istakao da su zaposleni ove godine izrazili malo veće interesovanje za vaučere u odnosu na prethodne godine.

“Vaučeri su podeljeni za samo jedan dan, što je apsolutni rekord, budući da je januaru bilo potrebno dva dana”, naveo je Kandić.

Tanjug