NOVI SAD – Međunarodni festival vina Interfest ove godine proslavlja svoje jubilarno 20.izdanje na Trgu slobode od 15. do 17. juna 2023. godine.
Kako je vinska scena u našoj zemlji te davne 2003.godine, kada se ideja rodila, bila tek u razvoju, odlučili smo da naša misija bude stvaranje takvog okruženja u kojem će se naši vinari od strarta stavljati rame uz rame sa vinarima iz drugih zemalja i na tim uzorima graditi svoju vinsku priču. Trebalo je odnegovati ne samo kvalitetna vina, nego i publiku koja će u njima uživati i ceniti trud onih koji su dugo godina ulagali u vinograde i podrume. Sa ovom idejom, 2004. godine svoje prvo izdanje je doživeo Međunarodni festival vina Interfest u Novom Sadu. Za proteklih 20 godina, festival je prerastao u značajnu privredno-turističku manifestaciju i jedan od omiljenih događaja za novosadsku publiku, ali i mnogobrojne turiste i posetioce koji već godinama željno iščekuju druženje uz vino i muziku na glavnom novosadskom trgu. Dugogodišnja tradicija i kvalitet samog festivala doprineo je podizanju vinske kulture u našoj zemlji, ali i turističkoj vidljivosti Novog Sada i Vojvodine na mapi Evrope.

Na festivalu ove godine, vinoljupci mogu da očekuju više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Tradicionalno, naš festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na našoj i evropskoj sceni. Pored vina, predstaviće se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, pratiće i ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suvomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.
Pored promocije i degustacije na Trgu, očekuje Vas i zanimljiv muzički program, a u prostorijama Turističke organizacija grada Novog Sada retrospektivna izložba 20.godina Međunarodnog festivala vina Interfest, kao i radionice na aktuelne teme iz vinogradarstva i vinarstva, vođene od strane vinskih eksperata.

Ove godine smo pripremili i svečano otvaranje na Trgu slobode u četvrtak 15.6. u 21h, uz još poneko iznenađenje za sve naše učesnike i posetioce. Radno vreme festivala je sva tri dana od 18 do 24h, ulaz je slobodan. Čaše i vaučere za degustaciju posetioci mogu kupiti na kapiji na ulazu u festival (od Katedrale).
Budite deo ovog lepog jubileja i posetite Novi Sad od 15-17. juna 2023.