FUTOG – Kulturni centar Mladost najavljuje sedmicu umetnosti, zabave i kulture u okviru manifestacije “Futoško kulturno leto” od 5. do 11. juna. U utorak, 6. juna, u Galeriji Centra na programu je koncert studenata gitare Akademije umetnosti u Novom Sadu Ivane Sakač i Uroša Božilovića. Koncert počinje u 19 časova.

U sredu, 7. juna, u bioskopu KC Mladost, ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da uživaju u filmu “Nežno” kao deo 17. turneje Slobodne zone. Prikazivanje počinje u 20 časova. Sledi još jedno filmsko iskustvo u četvrtak, 8. juna, kada će biti prikazan film “Prekovremeni rad”, takođe u okviru 17. turneje Slobodne zone, sa početkom u 20 časova.

U petak, 9. juna, publika će biti u prilici da uživaća u koncertu hora Kulturnog centra Mladost. Ovo je njihov prvi celovečernji koncert, na kom će im se pridružiti gosti Mi&La na štiklama i dečji hor. Koncert će se održati u pozorištu centra, sa početkom u 20 časova.

Za ljubitelje plesa, u subotu 10. juna, predstavljamo ovogodišnje izdanje Memorijala Miroslav Batak Mićko – dan plesnog takmičenja na platou Centra. Od 14 časova, publika će moći da prati izuzetne izvođače koji će demonstrirati svoje plesne veštine i energiju. Ove godine je fokus takmičenja usmeren na brejking, novu olimpijsku disciplinu. U programu će se, pored takmičara, predstaviti plesni klubovi: Sky steps, plesni klub Fiesta, Axiss Dance, Plesno udruženje Groove, Magic People i domaćin MBM.

Ulaz na programe je besplatan, a detaljnije informacije o programu i događajima, mogu se pronaći na profilima Centra na društvenim mrežama

Tanjug