NOVI SAD – U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku održana je osnivačka Skupština SD Vojvodina na kojoj je i zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina. Jednoglasno je izabaran Upravni odbor predsednik Dragoljub Zbiljić, potpredsednici Dušan Bajatović i Dušan Radojičić te članovi Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo. Na svečanoj ceremoniji, predstavnici i suosnivači SD Vojvodina dobili su svečane plakete „Plava zvezda“, a to su Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub.

Na čelu sa predsednikom FK Vojvodina Dragoljubom Zbiljićem, vojvodinaška porodica okupila se pod svojom plavom zvezdom, ujedinjena i još jača i organizovanija, sa zajedničkim ciljem – da Voša svake godine u što više sportova osvoji što više trofeja i proslavi ih zajedno.
Baš zato, ovaj dan ostaće upisan u istoriji Grada Novog Sada jer se devet klubova: Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski Fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub okupljaju pod jednom plavom zvezdom, simbolom svih naših strepnji i nadanja, svih ljubavi okupljenih pod jednim imenom – Vojvodina.

Priča Vojvodine, sada već značajno više od veka, jeste priča o beskonačnoj ljubavi koja se prenosi sa generacije na generaciju – osvetljavajući horizont Novog Sada kao grada sporta i vrhunskih sportista.
– Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je – lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi Sportskog društva su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina bude finansijski pozitivno i da FK Vojvodina bude lokomotiva i da za sobom povlači rezultate ostalih klubova. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD moramo da probudimo privredu – poručio je Zbiljić.