NOVI SAD – Kako genetika utiče na profitabilnost i efikasnost proizvodnje svinjskog mesa tema je o kojoj su u Privrednoj komori Vojvodine razgovarali stručnjaci i proizvođači. Na forumu je predstavljena internacionalna kompanija “GENUS PIC” sa sedištem u Londonu, a skup su podržali Ambasada Velike Britanije u Srbiji kao i ministarstvo poljoprivrede i resorni pokrajinski sekretarijat.

Podići kvalitet proizvodnje sa što manje imputa, uz to respektujući visoke ekološke standarde, imperativ je savremenog svinjogojstva. Takav cilj je moguće postići samo uz savremenu genetiku, poručili su učesnici skupa pod nazivom “Genetika u funkciji efikasne i profitabilne proizvodnje svinjskog mesa”. Ovaj forum rezultat je dugogodišnje uspešne saradnje sa Britansko -srpskom privrednom komorom poručio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i naglasio značaj primene nauke u praksi, kao i podršku pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i resornog ministarstva u afirmaciji ove važne teme.

RTV (Mirela Mitrić)
Foto: RTV