BEOGRAD – Na konferenciji za medije organizovanoj u hotelu Mona Plaza najavljena je tradicionalna dm Ženska trka pod sloganom #JaToMogu, u organizaciji Beogradskog maratona. Trka će se održati u nedelju, 1. oktobra 2023. godine sa početkom u 10 časova na Adi Ciganliji.

Zbog sve većeg interesovanja među ženama za aktivan i zdrav život, kao i povećanog broja učesnica dm Ženske trke, startno-ciljna zona pomerena je u Makiški park (s desne strane glavnog parkinga na makiškoj strani Ade Ciganlije).

Očekuje se preko 2000 učesnica koje će zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara. Sve očekuje bogat zabavni program i druženje već od 9 časova – zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivacije.

I ove godine podršku Ženskoj trci pruža kompanija dm drogerie markt, koja je posvećena osnaživanju žena, ističući važnost brige o sebi i svom zdravlju kao najveći imperativ.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je kompanija dm drogerie markt naslovni sponzor i ovogodišnje dm Ženske trke, jedinstvene manifestacije Beogradskog maratona. Uz slogan #Jatomogu, ovaj događaj je lep povod da ohrabrimo dame kako bi pokazale da za njih granice ne postoje i da ujedinjene možemo sve. Osnaživanje i integritet žena su pitanja kojima se dm bavi godinama u raznim projektima – poput kampanje koju smo sproveli ovog leta, posvećene fizičkom, mentalnom i socijalnom zdravlju žena. Zato dm Ženska trka predstavlja i svojevrsnu krunu te kampanje, kao i sjajnu priliku da osetimo novu energiju, probudimo sportski duh i želju da budemo zaista jedne uz druge“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija.

Foto: Beogradski maraton