BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Milojku Spajiću izbor na funkciju predsednika Vlade Crne Gore i izrazila nadu da će Srbija i Crna Gora nastaviti da produbljuju saradnju.

“Povodom izbora na funkciju predsednika Vlade Crne Gore, Milojku Spajiću upućujem čestitke i želje za uspešno obavljanje ove dužnosti. Nadam se da će naše dve zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda naših građana i jačaju regionalnu povezanost”, napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Skupština Crne Gore jutros je izabrala novu Vladu, na čijem čelu je Milojko Spajić.

Predsednik Skupštine Srbije čestitao Mandiću na izboru za predsednika Skupštine CG i Spajiću na izboru za predsednika Vlade CG

Predsednik Narodne skupština Republike Srbije dr Vladimir Orlić čestitao je Andriji Mandiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore. U čestitki se navodi:

“Predstavlja mi veliko zadovoljstvo da Vam, u ime Narodne skupštine Republike Srbije, kao i u lično ime, uputim srdačne čestitke i najbolje želje povodom Vašeg izbora za predsednika Skupštine Crne Gore, kao i da Vam poželim puno uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti“, navodi se u čestitki predsednika Skupštine Srbije.

Neposredno po okončanju sednice na kojoj je izabrana Vlada Crne Gore, predsednik Orlić je, putem društvene mreže “Instagram“, čestitao Andriji Mandiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore i Milojku Spajiću na izboru za predsednika Vlade Crne Gore.

“Uveren sam da postoji obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana obe zemlje, ali i čitavog regiona. Koristim ovu priliku i da istaknem spremnost Narodne skupštine Republike Srbije da pruži svoj puni doprinos jačanju parlamentarne, ali i sveukupne saradnje naših dveju država“, navodi se u čestitki.

Tanjug