NOVI SAD – Srpska liga već godinama ističe tezu da su od naoružanih negativaca jedina prava zaštita naoružani pozitivci poput lovaca koji imaju uredne dozvole za oružje, moralno su ispravni i zdravstveno sposobni i kao takvi neophodni našem društvu i državi, rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

– Zato pozdravljamo dogovor ministra odbrane Miloša Vučevića i predsednika Lovačkog saveza Srbije Bratislava Ćirkovića da se relaksiraju mere u vezi sa korišćenjem oružja od strane lovaca – izjavio je Đurđev.

Na ovaj način su, smatra Đurđev, lovci konačno uvaženi od strane republičke vlade, jer je suspendovanjem moratorijuma za lovce, strelce i privredna društva prevaziđena nesuglasica između njih koja je postojala mesecima, čime je olakšano funkcionisanje ove grupacije od koje praktično živi gotovo 30.000 građana.

– Vučević je, kao retko ko na vlasti, pokazao da ima poverenje u državljane Srbije, a posebno u lovce kao ljude koji se brinu o našim šumama i prirodi uopšte. Trgovina lovačkom oružjem, a koja je ponovo dozvoljena, važna je jer će na taj način ljudi iz namenske industrije moći da uvećaju svoje prihode – istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da je Vučević još jednom pokazao da je, za razliku od nekih drugih ministara, čovek koji je iz naroda, razume potrebe naroda i sve probleme želi da reši uz dogovor sa narodom.

– On je pozitivac u Vladi Srbije naoružan razumom i ljubavlju prema Srbiji, a lovci su pozitivci naoružani puškama i spremni da sutra prvi stanu na branik otadžbine Srbije. Zato se tako dobro i razumeju – zaključio je Đurđev.

Izvor: Pink.rs, Foto: Privatna arhiva |pre 3 sata|pre 3 sata