NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas toplanu Istok i tom prilikom izjavio da je sve spremno za početak grejne sezone u Novom Sadu koja počinje 16. oktobra. Đurić je naveo da ove nedelje kreću tople probe nakon kojih će toplana biti spremna za grejanje.

“Izvršeni su remonti sistema za proizvodnju i distribuciju toplotne energije, a u planiranim rokovima završeni su i investicioni radovi i izgrađeno je deset kilometara vrelovodne mreže”, kazao je Đurić.

Dodao je i da Novosadska Toplana kao najmodernija i najefikasnija u Evropi greje blizu 112.000 stanova i poslovnih objekata što čini 76 odsto ukupnih objekata na teritoriji grada.

“Efikasnost koja se isporuči građanima je 89 odsto od izlaska iz sistema, a u Evropskoj uniji je prosek 84,6 odsto. Od 2012. godine uloženo je 85 miliona evra u distributivni sistem i izgrađeno je 110 kilometara vrelovodne mreže”, ističe Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada najavio je i potpisivanje ugovora za izgradnju toplane Majevica koja bi trebalo da bude gotova do oktobra 2025. godine.

Tanjug