NOVI SAD – Sa blagoslovom Episkopa bačkog g. Irineja, u petak, 7/20. oktobra 2023. godine, na svešteni spomen Svetih mučenika Sergija i Vakha, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanacković“ darivala je paketiće deci koja se leče i oporavljaju na Klinici za dečju rehabilitaciju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, sa molitvenim željama za što skorije ozdravljenje.

U amfiteatru Instituta paketiće su preuzeli profesor dr Jelena Antić, direktor Instituta, dr Andreja Đuretić, osoba zadužena za odnose sa javnošću, Snežana Trkulja, glavna sestra Klinike za dečju hirurgiju, Slavica Sekulić, glavna sestra Klinike za dečju rehabilitaciju, i Jasmina Cvetković, glavni sanitarni tehničar Instituta.

U ime Dobrotvorne ustanove darove ljubavi i podrške oboleloj deci i njihovim roditeljima su uručili protojerej Branislav Mrkić, nastojatelj kapele Svetog apostola Luke pri Kliničkom centru Vojvodine, kao i protonamesnik Lazar Majstorović, upravnik Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke.

Direktor Instituta dr Jelena Antić je Dobrotvornoj ustanovi uručila zahvalnicu za gest ljubavi i pažnje prema oboleloj deci koja se leče i borave na Institutu.

U pripremi paketića učestvovale su sestre iz Kola srpskih sestara Eparhije bačke i učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Novog Sada.

Ova akcija je deo delatnosti Dobrotvorne ustanove u okviru projekta „Dobrotoljublje“, koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

RTV