NOVI SAD – Ivana Rosić, učenica 3. razreda Karlovačke gimnazije, osvojila je zlatnu medalju na svetskom takmičenju iz engleskog jezika koje je nedavno održano u Rimu. Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je u Svečanoj sali Gradske kuće primio Ivanu Rosić i tom prilikom istakao “Našoj zlatnoj Ivani, našoj Novosađanki, njenim roditeljima, nastavnicima, kolektivu Karlovačke gimnazije, čestitam na ogromnom uspehu, osvajanju zlatne medalje na svetskom prvenstvu u konkurenciji od čak 83.295 učesnika iz celog sveta. Naša Ivana se plasirala direktno u finale među 223 takmičara iz 63 države osvojila prvo mesto”. video icon audio icon

On je, takođe, istakao da je naročito važno danas promovisati uspešne mlade ljude, jer time osnažujemo vrednosti društva zasnovanog na negovanju rada, discipline, marljivosti i dajemo podršku razvoju individualne darovitosti.

Učenica Ivana Rosić se zahvalila na čestitikama i istakla da se puno spremala, marljivo radila i da se družila sa vršnjacima iz celog sveta, te je istakla da se ovde nije zaustavila, kao i da će nastaviti da unapređuje svoje znanje engleskog jezika i da se sprema za polaganje međunarodnih Kembridž ispita.

U konkurenciji više od 83 hiljade učesnika iz celog sveta, Ivana se plasirala direktno u finale među 223 takmičara iz 63 države, i u konkurenciji Hippo 4 osvojila prvo mesto. Kaže da je konkurencija bila jaka te da su odlučile nijanse, a pobeda je inspiriše na nove planove:

Profesorica engleskog jezika Karlovačke gimnazije Brankica Ivkov, koja je bila Ivanina mentorka, istakla je da je Ivana skromna, vredna i radna devojka i da se radi o velikom uspehu, jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Ivana je i spremna na samostalan rad i da je upravo to dalo rezultate:

Uz prigodan poklon Ivani, njenoj profesorki ali i roditeljima, na uspehu je čestitao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac:

Zamenik gradonačelnika je rekao da je ovaj uspeh takođe i odličan povod za razgovar o vrednostima na kojima treba da počiva obrazac naših života i aspiracija, ne samo u školama, nego i u porodičnom okruženju. Takođe, dodao je da će Grad Novi Sad nastaviti da pruža snažnu podršku darovitim mladim ljudima i da ulaže i unapređuje obrazovni sistem, ulažući kako u unapređenje nastavnog procesa, izgradnju novih školskih objekata, tako i sanaciju i rehabilitaciju starih.

RTV (Davorka Jelena Draško)/Ana Mudrinić