BEOGRAD – U okviru Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu danas je održan skup na kojem su pisci, književnici i izdavači dijaspore i regiona, iz 11 zemalja evropskog i američkog kontinenta, predstavili svoja dela, a direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon rekao je da je njihov doprinos kulturi veliki i da predstavljaju most koji spaja maticu sa svetom.

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu svake godine okuplja pisce, autore književnih dela, predstavnike udruženja iz dijaspore i regiona sa svojim izdavačkim delatnostima, koji svojim umetničkim stvaranjem doprinose razvoju srpske kulture.

Gujon je objasnio za Tanjug da među predstavnicima iz 11 zemalja, ima onih koji dolaze iz Kanade, Francuske, Švajcarske, Nemačke i Austrije, a kada je reč o regionu iz Mađarske, Slovenije, Makedonije i Rumunije.

“I svi zajedno ćemo da predstavimo njihova dela, njihove knjige, da pokažemo koliki je njihov doprinos srpskoj kulturi”, rekao je on uoči skupa.

On je rekao da se srpska kultura ne stvara samo u Srbiji, već gde god žive Srbi i da sve to čini srpski kulturni prostor.

Tanjug