NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je večeras u Novom Sadu obeležavanju jubileja – 20 godina postojanja Garancijskog fonda AP Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine.

„Godine 2016. prihvatio sam veoma odgovoran zadatak – da reorganizujem sistem Autonomne Pokrajine Vojvodine, kojim upravlja Pokrajinska vlada, i da Vojvodinu kao važan i neraskidivi deo Srbije povedemo na put uspeha. Zajedno s drugim institucijama, sa Razvojnim fondom, Razvojnom agencijom, Garancijskim fondom APV, Turističkom organizacijom Vojvodine, Fondom za razvoj poljoprivrede, Privrednom komorom i sekretarijatima učinili smo sve da Vojvodina bude deo velikog nacionalnog uspeha, i uveren sam da smo tu našu zajedničku misiju ispunili“, naglasio je Mirović.

Kada je reč o Garancijskom fondu Vojvodine, prema Mirovićevim rečima, vrednost izdatih garancija od 80 miliona evra jeste podatak koji govori o tome da je ovaj fond predano radio i podstakao razvoj našeg društva i privrede. S druge strane, Turistička organizacija Vojvodine predstavila je naše potencijale na najbolji način informišući domaće i strane goste o potencijalima ovog dela naše zemlje.

Direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković rekao je da je Fond za ovih dvadeset godina poslovanja, i oko 1.800 izdatih garancija, čija je vrednost blizu 80 miliona evra, postao snažan, siguran i pouzdan partner brojnim privrednicima, poljoprivrednicima i preduzetnicima, koji, zahvaljujući tome, lakše i po mnogo povoljnijim uslovima, dolaze do kredita kod poslovnih banaka.

„Prateći potrebe tržišta i privrednu politiku Pokrajinske vlade, danas su našim garancijama pokrivene sve oblasti privrede“, izjavio je Raković i istakao da je u periodu od 2016. godine garantni potencijal znatno uvećan zahvaljujući koordiniranim odlukama Pokrajinske vlade i Fonda.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović navela je da je ta organizacija od 2016. godine realizovala brojne aktivnosti, kampanje i projekte, što je uticalo na povećanje turističkog prometa, o čemu svedoče zvanični statistički podaci.

„Želeli smo da pokažemo svetu sve ono što Vojvodina ima da ponudi – našu bogatu kulturnu baštinu, prelepu prirodu, srdačne ljude i bogatu gastronomiju. Predstavili smo turističku ponudu na više od 300 međunarodnih sajmova, a u prethodnom periodu aktivno smo učestvovali i u osam projekata prekogranične saradnje“, izjavila je Pavlovićeva.

Događaju su prisustvovali i članovi Pokrajinske vlade, predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija i privrednici.