NOV SAD- Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević potpisao je sporazum o saradnji sa predsednikom Udruženja „ Konfindustrija Srbija“ Patriciom Dei Tosom. Sporazum podrazumeva zajedničko predstavljanje i zastupanje interesa članica, organizovanje edukativnih programa , privredne manifestacije, konferencije, nastupe na sajamskim manifestacijama.

Konkretizacijom i primenom sporazuma želimo još više da unapredimo odnose i stvorimo još kvalitetniji privredni ambijent istakao je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević. Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena između AP Vojvodine i Republike Italije za prvih šest meseci ostvarena je u vrednosti od milijardu evra , što čini 38, 5 % ukupne razmene između Srbije i Italije. Posmatrano od 2001 godine italijanske kompanije su u AP Vojvodini uložile milijardu evra. U ovom trenutku aktivno je 69 kompanija koje zapošljavaju preko 12 000 radnika.
Kao predsednik Konfindustrije Srbija ali i kao privrednik koji je pre devet godina izabrao da upravo u Vojvodini pokrene proizvodnju , sa velikim entuzijazmom ću u narednom periodu sa mojim timom posvećeno raditi na ostvarivanju ciljeva sporazuma koji smo danas potpisali.

Samo među članovima Konfindustrije ima preko 50 kompanija koje posluju na teritoriji Vojvodine a koje zapošljavaju gotovo 7 hiljada ljudi. Veneto, regija iz koje ja dolazim i Vojvodina jesu najproduktivnije regije svojih zemalja. Ono što nas povezuje jeste želja da stvaramo i privređujemo kako bismo spremno dočekali globalne izazove rekao je Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Rade Berbakov, teritorijalni predstavnik Konfindustrije za Vojvodinu , Frančesko Maši, član Generalnog saveta Konfindustrije i predsednik IO DDOR-a sa saradnicima , sekretari Udruženja poljoprivrede , industrije i usluga Privredne komore Vojvodine Mladen Petković, Zoran Trpovski, Branislav Mamić i savetnik predsednika za međunarodne odnose Milan Stojanov.