NOVI SAD – Predstavnici Udruženja policajaca i građana „Bezbedna zajednica“ organizovali su stručni skup pod nazivom „Vozi bezbedno, poštuj pravila“ u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ul. dr Zorana Đinđića 1.

Skup je u ime Grada Novog Sada otvorio zamenik načelnika Gradske uprave za saobraćaj, Radivoje Pavkov.

Na skupu je bilo trideset stručnjaka, a govorili su savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Milan Ilić, profesori sa Fakulteta tehničkih nauka – departman za saobraćaj, Dragan Jovanović i Svetlana Bačkalić, kao i drugi predstavnici udruženja građana.

Stručnjaci iz bezbednosti saobraćaja su se složili da svi učesnici u saobraćaju moraju da budu vidljivi, poštuju pravila i formiraju dobre stavove o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Posebno je važno da sve institucije, vladine i nevladine, kao i državni organi, brinu o svim kategorijama vozača, a naročito treba raditi na edukaciji najmlađih građana.

Pošto su ciljna grupa bili traktoristi, motociklisti i biciklisti, nakon panel diskusije, građanima su uručene nagrade i oprema za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, i to rotaciona žuta svetla za traktoriste i svetloodbojni prsluci za bicikliste i motocikliste.

Projektne aktivnosti Udruženja je podržao Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.