NOVI SAD – Rukometaši Vojvodine upisali su osmu prvenstvenu pobedu. U Novom Sadu savladali su Dubočicu 40:20. Nakon spektakularnog trijumfa nad danskim Silkeborgom u Ligi Evrope, rukometaši Vojvodine sporije su počeli duel sa Dubočicom.

Tokom prvih 15 minuta viđene su brojne promene u vođstvu. Uprkos odličnom golmanu tima iz Leskovca, Miroslavu Kociću koji je u prvom poluvremenu imao dvocifreni broj odbrana, uz 4 zaustavljena sedmerca, desetostruki uzastopni šampioni stekli su 5 golova viška, pa se naslućivalo šta će se desiti u nastavku.

Vojvodina je pojačala agresivnost u odbrani, dok je u napadu kontrama kažnjavala greške gostiju. Sunajko i Vorkapić pogađali su u serijama, pa je razlika brzo postala dvocifrena. Trener Dubočice u poslednjih 10 minuta izveo je startere, što se odrazilo na dešavanja na terenu i naravno na konačan rezultat.

Posle 60 minuta, na semaforu Sportskog centra “Slana bara” stajalo je 40:20.

Najefikasniji na meču bio je Sunajko sa 9 golova, dok je jedan manje postigao Vorkapić. U ekipi Dubočice, Radulović se 5 puta upisao u listu strelaca, dok je Kocić imao 11 odbrana.

U superligi sledi pauza tokom koje će naša reprezentacija odigrati 2 kontrolna meča na gostovanju u Sloveniji.

RTV (Rade Macet)