NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević otvorio je večeras na platou ispred Javnog preduzeća Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ u Novom Sadu manifestaciju „Gradski bazar“, koja je okupila preko 70 izlagača iz Srbije, Vojvodine i sa teritorije Grada Novog Sada – male proizvođače hrane, pića, zanatskih proizvoda, rukotvorina, kao i uzgajivače lekovitog bilja.

Manifestaciju koja ima humanitarni karakter je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a organizator je Udruženje „Sinergija različitosti“ iz Novog Sada.

Sekretar Ivanišević je u prisustvu državne sekretarke Ministarstva poljoprivrede Danijele Mirjanić i generalnog direktora Spensa Dragana Milića, istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ne prepoznaje manifestacije po njihovom obimu, već po značaju i dodao da je svaka od njih podjednako važna za privredni, kulturološki, te turistički ambijent AP Vojvodine.

„Značajno je što smo večeras zajedno – predstavnici Spensa, organizatori, predstavnici resornog republičkog ministarstva i Pokrajinske vlade, ali i izlagači iz cele Srbije. Zahvaljujući ovakvim manifestacijama u našoj pokrajini ostvarujemo preko 500.000 poseta godišnje i to je značajan razlog da ih podržimo. Osim toga, važno je što su na ovakvim manifestacijama žene radno angažovane u velikom broju, a stalno se trudimo da učesnica bude više od 50 odsto. Treća značajna činjenica jeste da na većini ovih tezgi imamo domaće proizvode, kreativnost ljudi na delu, koji su se potrudili i uložili svoje vreme i znanje“, istakao je Ivanišević.

Resorni sekretar je dodao da se na ovaj način direktno podstiču i žensko preduzetništvo i stari zanati. Ivanišević je, uz pohvale organizatorima i rukovodstvu Spensa na dobroj organizaciji manifestacije, izrazio uverenje da će ona iz godine u godinu postajati sve veća i značajnija.

Ideja organizatora je bila da „Gradski bazar“ bude porodična manifestacija, koja će ponuditi i posebno osmišljene sadržaje za najmlađe posetioce.

Gosti bazara su ove godine i predstavnici turističkih organizacija Tutina, Sjenice i Novog Pazara, koji su posetiocima predstavili bogatu ponudu tog dela Srbije.