BEOGRAD – U samom finišu kampanje Svaki dan je sportski dan, koja je ujedinila celu Srbiju u cilju promocije dobrobiti redovne fizičke aktivnosti na zdravo odrastanje, na edukativnoj platformi Shtreber startuje ZdravoRastimo turnir znanja. Svi učesnici besplatnog online nadmetanja mogu da provere svoje znanje o zdravim životnim navikama, a oni najupućeniji biće u prilici da osvoje vredne nagrade. Pod sloganom ,,Vreme je za ZdravoZnanje”, ovogodišnji turnir biće održan od 20. oktobra do 3. novembra, a prijave su otvorene za učenike svih osnovnih škola u Srbiji.

Edukacija mališana o zdravim životnim navikama važan je deo vaspitanja i odrastanja, ali držanje njihove pažnje za roditelje nekada predstavlja pravi izazov. Zato i ove godine ZdravoRastimo, projekat koji je pokrenula kompanija Nestlé u saradnji sa edukativnom platformom Shtreber i uz podršku Saveza za školski sport Srbije, poziva decu i roditelje iz cele Srbije da kroz edukativne igre provere i prošire znanje o zdravim životnim navikama i budu u trci za vredne nagrade koje će ih motivisati da se pokrenu i redovnu fizičku aktivnost uvrste u svakodnevnu rutinu.

ZdravoRastimo turnir znanja se ove godine nadovezuje na nacionalnu kampanju Svaki dan je sportski dan koja je osmišljena sa ciljem da redovnu fizičku aktivnost deci školskog uzrasta predstavi kao nešto što može biti zabavno, ne oduzima mnogo vremena, a ima veliki značaj za zdrav rast i razvoj. Uz nesebičnu pomoć Ministarstva prosvete, osnovci širom Srbije pozvani su da tokom 21 dana pored školskih klupa i u dvorištima osnovih škola svakodnevno odvoje nekoliko minuta za jednostavne vežbe. Za ovaj izazov dobili su podršku svojih predavača, roditelja, ali i cele nacije koja se koristeći #nacionalnorazmrdavanje priključila osnovcima na društvenim mrežama i ohrabrila ih u ovom važnom poduhvatu.