SUBOTICA – Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama “Zajedno” iz Subotice organizuje humanitarni koncert. Cilj koncerta je da se prikupe sredstva za adaptaciju i opremanje kuće koje su dobili na korišćenje, a u kojoj će moći da realizuju programske aktivnosti namenjene pre svega mladim i odraslim osobama sa invaliditetom. video icon
Za osobe sa invaliditetom je veoma važno da nakon završenog školovanja budu radno angažovani. To radno angažovanje pre svega služi u rehabilitacione svrhe, i za njih je veoma važno i korisno. Broj programskih aktivnosti je sve veći, pa mali prostor u kome Udruženje “Zajedno” radi više nije dovoljan da zadovolji sve te potrebe. Trebalo je pronaći adekvatan, veći prostor.

“U tome su nam mnogo pomogli naši prijatelji, slobodno mogu tako da kažem, iz Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka” iz Subotice, koji su nam jedan prostor koji je njima na raspolaganju a trenutno im nije potreban ustupili na korišćenje. Mi smo pokrenuli jednu akciju, humanitarnu akciju, koja nosi naziv “Zajedno za Zajedno”, a prva aktivnost u okviru te humanitarne akcije je upravo ovaj humanitarni koncert”, objašnjava Snežana Maravić, koordinator programskih aktivnosti u Udruženju “Zajedno”.

Humanitarni koncert se dakle održava sa ciljem prikupljanja sredstava za adaptaciju i opremanje kuće, ali se akcija “Zajedno za Zajedno” i nakon koncerta nastavlja.

“Sada krećemo i mi kao udruženje u realizaciju projektnih aktivnosti, a isto tako pozivamo i ujedno se i zahvaljujemo onim većim, društveno odgovornim kompanijama, firmama, pojedincima, koji su već ponudili svoju pomoć. Toga zaista u Subotici nikada nije manjkalo, pa verujem da neće ni sada”, dodaje Snežana Maravić.

Ulaznice za humanitarni koncert, koji će se održati sutra od 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, mogu se po ceni od hiljadu dinara kupiti u Biblioteci igračaka i igraonici “Abrakadabra”, odnosno u Palačinkarnici “Harmonija” u Štrosmajerovoj ulici.

RTV (Kristijan Takač)