NOVI SAD – Interaktivna izložba “Nauka i informatika za svako dete” koju organizuju profesori sa novosadskog PMF-a, otvara se danas, a možete je pogledati do 1. decembra u rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, svakog dana od 10-18 časova.

Namera je da se deci i učenicima svih obrazovnih nivoa prikažu eksperimenti, plakati i knjige kroz kojeće lakše razumeti potrebu za integrativnim pristupom izučavanju prirodnih pojava i savremenih tehničko-tehnoloških dostignuća.

Učenici će kroz jednostavne eksperimente imati mogućnost dauoče isprepletenost prirodnih nauka.

Cilj izložbe je da se deci i učenicima prikažu jednostavni eksperimenti, praćeni odgovarajućim plakatima i knjigama, koji prikazuju svetske probleme, ali, istovremeno, od učesnika izložbe zahtevaju spajanje informacija iz različitih prirodnih nauka u jednu koherentnu sliku.

Izložba je namenjena posetiocima svih uzrasta, iako je više orjentisana ka deci i učenicima. Vrlo je važno da se i roditeljima približe drugačiji pogledi na prirodne nauke koji u osnovi uključuju eksperimente, odnosno neposrednu interakciju sa fizičkim pojavama.

RTV