NOVI SAD – JGSP “Novi Sad” od 1. januara 2024. godine uvodi novinu u prodaji karata za prevoz. U cilju unapređenja bezbednosti putnika i tačnosti polazaka, uz dosadašnje papirne karte koje se kupuju kod vozača, od početka naredne godine biće uvedene elektronske karte.
Ova vrsta karata moći će da se kupi i dopunjuje na 30 prodajnih mesta, kao i preko aplikacije za mobilni telefon i preko e-portala na sajtu preduzeća, a njima će moći da se plaćaju pojedinačne karte za prevoz.

“Pojedinačna vozna karta do sada je mogla da se kupi isključivo kod vozača.

Uvođenje novog načina plaćanja neće promeniti cenu prevoza. Prevoz na gradskim linijama ostaće 65 dinara, a na prigradskim linijama 110 dinara, a samo će radi povećanja bezbednosti putnika i unapređenja tačnosti prevoza papirna karta kupljena kod vozača biti 100 dinara na gradskim, odnosno 150 dinara na prigradskim linijama”, objasnio je nov način plaćanja direktor JGSP “Novi Sad” Ivan Radojičić.

On je istakao da svakog dana u saobraćaj izađe do 250 autobusa koji prevezu 170.000 putnika, te da se na dnevnom nivou proda između 25.000 i 33.000 karata.

“Vozači su mnogo vremena gubili na prodaji karata i vraćanju kusura. Uvođenjem elektronskih karata i svođenjem prodaje papirnih karata kod vozača na minimum, ostvarićemo dva važna cilja – poboljšaćemo tačnost prevoza i dodatno povećati bezbedost putnika”, naveo je Radojičić i istakao da će nova usluga doneti niz olakšica putnicima.

“Naši putnici će moći na lakši i praktičniji način da kupe vozne karte, izbegava se čekanje u redu kod vozača, priprema sitnijeg novca i, pre svega, izbeći će se gužve koje se nepotrebno stvaraju u prednjem delu autobusa. Predmetna razlika ne predstavlja povećanje cene voznih karata, već afirmiše prodaju voznih karata van vozila po dosadašnjim cenama, kako bi se dodatno podigao kvalitet prevoza i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao što je praksa u svim gradovima Evrope”, rekao je direktor Radojičić.

RTV