NOVI SAD – Na Novosadskom sajmu će od 30. novembra do 2. decembra biti održan 54. Međunarodni sajam turizma i to u prostoru sajma kao i u virtuelnom prostoru platforme ExpoOnline.rs, objavljeno je na sajtu Novosadskog sajma.
U Auli sajma publici će biti predstavljena izložba Viminaciuma – putevima rimskih imperatora po Srbiji a u saradnji sa profesionalcima Arheološkog parka Viminacijum, biće priređen i kulturno-naučni forum o zaštiti Dunavskog limesa “Living Danube Limes”.

Cilj održavanja ovog foruma jeste da se otvori dijalog o sprovođenju mera za zaštitu antičke infrastrukture i razvoj turističkog potencijala dve hiljade godina starog rimskog nasleđa na Dunavu.

Pošto Novosadski sajam ove godine obeležava vek postojanja odlučeno je da se svim posetiocima i učesnicima, omogući besplatan ulaz.

Lane je Sajam turizma imao 250 učesnika, među kojima su bile turističke agencije, gradovi i opštine, hoteli, kompanije iz HORECA programa, proizvođači hrane i pića, razne institucije i organizacije.

Zemlja partner je bila Crna Gora a osim nje i naše zemlje učestvovale su i Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Turska, Rumunija, Kipar, Bugarska i Irak.

Tanjug