NOVI SAD – „Građevinski radovi na izgradnji novog objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu završeni su pre ugovorenog roka. Ovo je prvi objekat izgrađen u Novom Sadu koji je u potpunosti namenjen ovoj oblasti nakon izgradnje Srpskog narodnog pozorišta 1981. godine“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska nove zgrade SKC.

Mirović je naglasio da je ova ustanova od pokrajinskog značaja prvi put u istoriji Univerziteta u Novom Sadu dobila savremeni objekat koji će biti novo mesto okupljanja sa novim sadržajima, i dodao da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u potpunosti finansirala ovaj projekat sa 764,4 miliona dinara.

Mirović je rekao da će u narednih nekoliko sedmica biti opremljena lokacija, uređeni trotoari, do kraja novembra završeni radovi na opremanju, a da će objekat već u januaru dobiti upotrebnu dozvolu.

„Sve ono što je SKC radio, a radio je veoma dobre stvari minulih godina, dobiće ovde u novom prostoru novi zamajac i biće u budućnosti važno mesto za sve koji će pod krovom SKC želeti da prikažu svoje stvaralaštvo“, istakao je Mirović.

U objektu površine oko 3.500 kvadratnih metara biće smeštena multifunkcionalna koncertna sala sa 200 mesta za sedenje i 1.000 mesta za publiku koja će koncerte pratiti stojeći, izložbena galerija, kao i deo namenjen studentskim organizacijama.

„Pokrajinska vlada podsticala je kroz razne projekte naučno stvaralaštvo. Naš univerzitet je rastući univerzitet koji ima i svoju praktičnu snagu. Zajedno sa Vladom Srbije učinili smo sve što smo mogli da unapredimo njegov rad”, izjavio je Mirović.

Mirović je podsetio na to da će za nekoliko nedelja biti pokrenuta i procedura za izgradnju studentskog restorana, koji će se prostirati na gotovo 4.000 kvadratnih metara.

„To će biti kruna osmogodišnjeg rada Pokrajinske vlade na svim važnim projektima u okviru Univerziteta“, naglasio je Mirović.

Obilasku su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić.