NOVI SAD – Momo Čolaković izabran je za predsednika Skupštine Vojvodine odlučeno je na 27. sednici Skupštine. Čolaković je položio zakletvu i obratio se poslanicima.”Ovo je za mene ozbiljan posao i obećavam da ću funkciju obavljati odgovorno i savesno”. Na početku sednice minutom ćutanja odata je pošta preminulom predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru. Pred poslanicima su 34 tačke dnevnog reda među kojima rebalans budžeta za 2023. godinu. Poslanici će raspravljati i o izvršenju budžeta pokrajine u periodu januar – septembar tekuće godine.
Na dnevnom redu je predlog izrade prostornog plana područja posebne namene za izgradnju vetroelektrane „Samoš“ na teritoriji opština Alibunar i Kovačica; Akcionog planu politike za mlade za period 2023 -2025.; Godišnji program korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume za 2023. godinu; Angažovanje revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2023. godinu; Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta za 2022. godinu kao i o poslovanju Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine za period 01. januar – 31. decembar 2022. godine.

Pred poslanicima je izbor zamenika Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za prava nacionalnih manjina; Predlog odluke o razrešenju i imenovanju stalnog sastavau Pokrajinske izborne komisije kao i imenovanje članova nadzornog odbora za izbornu kampanju.

RTV
Foto: RTV