BEOGRAD – Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Valjeva da se prijave za pohađanje programa plaćene radne prakse. Ovaj program teži unapređenju mogućnosti za zapošljavanje mladih sa invaliditetom putem sticanja novih znanja i veština kroz praksu, a realizuje se u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i za cilj ima povećanje učešća osoba sa invaliditetom na tržištu rada i jačanje njihove ekonomske nezavisnosti.

Poziv je otvoren za motivisane mlade do 35 godina sa željom da uče i steknu radno iskustvo kroz praksu u čak 28 vodećih kompanija u Srbiji, koja se realizuje tokom februara i marta 2024. godine. U okviru dvomesečne prakse, Forum mladih sa invaliditetom će podržati praktikante pokrivanjem troškova prevoza i toplog obroka.

Prijavom na konkurs, zainteresovani će dobiti šansu da pohađaju praksu kod poslodavaca: IKEA, Raiffeisen banka, Belgrade Airport doo, Addiko Bank, Generali Osiguranje Srbija, Silver Bell Group, Grundfos Srbija DOO, Mercator-S d.o.o, Avnet doo, OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, EnnovationHUB 360 doo, SDPS DOO, Atlantic Grupa d.d, Medigroup, Dijamant doo, Sport Vision, Mona d.o.o, Hotel “Moskva“ doo Beograd, Atlantis d.o.o, Novitas Consult, Mlekara Šabac, Komot doo, Majka Promet proizvodnja i trgovina, E-reciklaža 2010 d.o.o, PepsiCo (Marbo product doo), Ametek doo, Advokat Mladen Sibinović, Centar za socijalni rad „1.mart“- Alibunar.

Prijave se vrše popunjavanjem formulara koji se može preuzeti sa sajta fmi.rs i potom poslati na adresu activitymanager@fmi.rs sa nazivom “Prijava za radnu praksu” do srede, 17. januara 2024. Kompletne opise pojedinačnih praktikantskih pozicija, kao i prijavni formular možete pronaći na sajtu fmi.rs.

Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije, a odabrani kandidati će, pre početka pohađanja prakse, početkom februara proći pripremnu online radionicu u organizaciji Foruma mladih sa invaliditetom.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Forum mladih sa invaliditeom putem imejla activitymanager@fmi.rs kao i putem telefona 064 8917579 i 011 2622846, od 9 do 16 časova radnim danima.

Program radne prakse se realizuje u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ . Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Drugi partneri projekta su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.