BEOGRAD – U savremenom načinu života, koji je veoma dinamičan, praktičnost je ključna. Kada govorimo o praktičnosti u uređenju spavaće sobe, moderni praktični kreveti su neizostavni, a odlikuju ih funkcionalnost, udobnost i stil. U nastavku delimo sa vama korisne savete kako da odaberete najpogodniji model kreveta.

Za manje prostore, kreveti za jednu osobu mogu biti veoma korisni, jer pomažu da se maksimalno iskoristi raspoloživi prostor i ostavi dovoljno dodatnog prostora za ostale komade nameštaja i dekoraciju.

Krevet BARLETTA 120×200, u dekoru artisan hrasta može biti sjajan izbor. Ram kreveta dostupan je u dekoru artisan hrasta, sivog hrasta i opak bele, sa nogarima u sivoj ili crnoj boji, dok je uzglavlje tapacirano u tamno sivom štofu. Uz krevet bi se idealno uklopio noćni ormarić DADO NO2F u istom dekoru, koji ima i dve fioke za odlaganje, a i gornja površina stočića može da posluži za neke sitnice, poput stone lampe ATMOSPHERA, knjige ili rama sa fotografijom.

Ambijent možete upotpuniti i sa još nekim dekorativnim detaljima u crnoj boji, kao što su slike sa crnim ramovima na zidu. Veštačko cveće pampas je uvek lepa dodatna dekoracija, a možete dodati i jastuk u žutoj boji da razvedri ambijent.

Veoma je korisno kada je krevet funkcionalan, a kako biste uštedeli na prostoru, birajte krevete koji poseduju dodatni prostor za skladištenje. Oni su idealni za manje spavaće i ujedno dečije sobe, gde bi dobro došli za skladištenje posteljine, kao i za garderobu ili igračke.

Singl krevet LEVANT dostupan je u opak beloj i grafit sivom dekoru, a poseduje i mogućnost dodavanja fioke. Lak je za kombinovanje sa noćnim ormarićima u istom ili sličnom dekoru, poput noćnog ormarića DUERO 3F, koji je dostupan u više dekora.

Kako biste uneli malo topline i boja u prostor, pogotovo ako je dečija soba u pitanju, to možete učiniti tako što ćete okrečiti zid, dodati tepih ili zanimljivu posteljinu, sa još par dekorativnih jastuka i dodatnim prekrivačem.

Na noćni ormarić možete postaviti stonu lampu MARINA, kao i dekorativna slova sa natpisom ’Smile’ kao detalj. Figura slon ATMOSPHERA takođe će biti zanimljiv detalj u dečijoj sobi, kao i interesantna slika na zidu. Za igračke i ostale sitnice uvek je dobrodošla kutija za odlaganje, kako bi soba bila uredna.

Za opremanje većih spavaćih soba francuski ležaj uvek predstavlja pravu opciju. Francuski krevet LOREN, dostupan u tri štofa, pored udobnog dušeka sa džepastim jezgrom, poseduje i dve kutije za odlaganje, idealna opcija za skladištenje posteljine. Zahvaljujući tapaciranom okviru i uzglavlju ambijent čini elegantnijim i komfornijim. Uz njega bi se stilski sjajno uklopio klub sto AVILA sa mermernom pločom i crnim metalnim nogarima.

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da preko posteljine postavite dodatno i prekrivač DIAMOND i zanimljiv dekorativni jastuk sa zanimljivom jastučnicom, kako biste osvežili ambijent. Sjajan detalj biće i pletena korpa ATMOSPHERA, koja je veoma praktična za odlaganje mnogih sitnica.

Kroz udobnost kreveta, stvaramo okruženje koje podstiče dublji san i brz oporavak. Ovaj prostor postaje mesto gde se isključujemo od svakodnevnih briga i regenerišemo za novi dan. Tako da, ulaganje u uređenje spavaće sobe i odabir udobnog kreveta nisu samo estetski izbori, već investicija u naše zdravlje.