NOVI SAD – Emisija „Randevu s muzikom – muzički obrtaji“ biće uživo emitovana u sredu, 27. decembra na Prvom programu radija RTV-a od 18 časova. Urednici Petra Leona Matiša i Nikola Glavinić ugostiće u muzičkom sudiju na Mišeluku sastav Gorica & The Grooveheadz koji su se odazvali na javni poziv za učešće u emisiji, a koji je i dalje otvoren za sve kantautore i autorske bendove.

„Emisija Muzički obrtaji je sjajna prilika da izvedemo premijerno naš debi album. Očekujemo kreativan, inspirišući rad sa ljudima, koji su jedni od retkih koji neguju i medijski plasiraju žanrove muzike kojom se bavimo.“ – rekla je Gorica Šutić.

Gorica & The Grooveheadz je sastav mladih muzičara spontano okupljenih prilikom studija na jaž odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Bend je okupila kantautorka Gorica Šutić, koja potpisuje muziku, aranžmane i tekstove pesama. Zvuk benda izmiče žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike.

Ovaj sastav je naročito posvećen autorskom radu, a u njihovom repertoaru se mogu naći i obrade već postojećih numera, koje aranžmanski prilagođavaju svom senzibilitetu i zvuku.

Muzičari koji čine ovaj sastav su: Gorica Šutić, vokal, tekstopisac, kompozitor i aranžer, koja je poznata domaćoj publici i kao član benda “MING”; Stevan Milijanović, klavijaturista koji je autor, kompozitor i aranžer sastava “EJO” i “Ikigai Collective”, redovan je član mnogih beogradskih jaž sastava; Aleksa Milijanović, bubnjar, takođe član bendova “EJO”, “MING”, “Ikigai Collective”, “Bosque” i mnogih drugih; David Gegić, basista benda “MING”, “Bojan Cvetković Quartet”, i mnogih drugih; Stefan Stehlik, gitarista koji je član poznatog soul-funk benda MaraQYa.

Javni poziv za prijavu za učešće u emisiji možete pronaći ovde.

Tekst i foto: RTV