NOVI SAD – Kako bismo olakšali predstojeći korak ka upisu na neki od smerova na Prirodno-matematičkom fakultetu, i ove godine organizujemo pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita, navode sa PMF-a.
Dugogodišnja tradicija i stečeno iskustvo održavanja ove nastave svakako vam može biti od velike pomoći i koristi.

Pripremna nastava iz hemije biće organizovana onlajn subotom, počevši od 3. februara 2024. godine, a više informacija i detalja oko pripremne nastave možete pronaći na sajtu Departmana za hemiju.

Na Departmanu za biologiju i ekologiju, pripreme su namenjene svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni u gimnazijskim udžbenicima biologije po novom programu. Cilj pripremne nastave je da pripremi buduće studente ne samo za polaganje prijemnog ispita, već i za savladavanje nastave iz biologije na maturskom ispitu i kasnije na studijama. Nastava počinje 10. februara i traje do 8. juna 2024. godine i realizovaće se preko onlajn platforme Moodle Prirodno-matematičkog fakulteta. Pripremna nastava koju organizuje Departman za biologiju je besplatna.

Besplatna će biti priprema i na Departmanu za matematiku i informatiku, koja počinje 6. februara.