ZRENJANIN – Dijamant je tokom decembra pokrenuo društveno odgovorni projekat Zaokruži praznike dobrim delom, u okviru kojeg je prikupljeno više od 15.000 proizvoda, koji su donirani za Banku hrane Beograd.
Dijamant donirao više od 15.000 proizvoda za Banku hrane.

Ovaj projekat, koji se odvijao i putem Dijamantovih društvenih mreža, kroz specijalno osmišljen mehanizam, deljenjem objava na profilima (stori fotografije ili video sadržaja), prikupljena je velika količina hrane namenjene najugroženijim građanima.

Istraživanja pokazuju da čak 450.000 ljudi u Srbiji nema mogućnost da priušti sve obroke u toku dana, pa je Dijamant osim pomoći u vidu donacije svojih proizvoda, na ovaj način dao i doprinos podizanju svesti o važnosti ove teme.

„Društvena odgovornost postala je neizostavni deo poslovanja kompanija koje prepoznaju svoju ulogu u postizanju pozitivnih promena. Iz tog razloga, odlučili smo da kraj godine, obeležimo deljenjem radosti i solidarnosti, kroz društveno odgovornu aktivaciju koju smo pokrenuli. Ponosni smo što smo novu 2024. započeli na human način i što smo zajedničkim naporima, uz naše zaposlene, ali i sve one koji su se pridružili inicijativi, uspeli da ispunimo zadati cilj i pružimo pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Zaokruži praznike dobrim delom, nije samo odraz Dijamantove korporativne odgovornosti, već predstavlja nastavak naše posvećenosti stvaranju boljeg okruženja za sve“, izjavila je Sanja Titin, brend menadžer kompanije Dijamant i dodala da će se zrenjaninska uljara u narednom periodu potruditi da organizuje još društveno odgovornih aktivacija i projekata.