NOVI SAD – Golman Dragan Rosić i fudbaler Vukan Savićević prva su pojačanja FK Vojvodine u zimskom prelaznom roku, saopštio je danas novosadski klub na zvaničnom sajtu.

Rosić, dosadašnji golman niškog Radničkog, rođen je 22. septembra 1996. godine u Užicu, a ponikao je u lokalnom klubu Jedinstvo Putevi. Od 2016. do 2019. godine bio je član Mladosti iz Lučana, iz koje je tokom 2017. bio na pozajmici u Kolubari. Inostrani transfer ostvario je 2019. godine kada je prošao u špansku Almeriju, ali je andaluzijskog kluba išao na nove pozajmice u Seltu B, Fuenlabradu i Albasete. Posle trogodišnjeg iskustva u Španiji, leta 2022. godine vratio se u srpski fudbal, pošto je potpisao za Radnički.

Tokom protekle dve sezone bio je jedan od najbolje ocenjenih golmana Superlige Srbije, zbog čega je postao i kapiten Radničkog. On je potpisao ugovor na tri godine i izrazio zadovoljstvo zbog dolaska na “Karađorđe”.

“Ja sam odmah prihvatio ponudu Vojvodine, posle je teži deo bio da se klubovi dogovore, srećom, i to je dobro prošlo. Došao sam ovde da ispunim velike ambicije kluba i navijača i da pomognem ekipi da pobeđuje i veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao za Vojvodinu”, istakao je Rosić.

Osim Rosića, novi član Vojvodine je i vezista Vukan Savićević. On je rođen 29. januara 1994. godine u Beogradu, ponikao je u Crvenoj zvezdi, iz koje je leta 2015. prešao u Slovan iz Bratislave. Posle nepune četiri sezone u Slovanu, prešao je u Vislu iz Krakova, a potom se leta 2020. preselio u Tursku gde je nastupao za Samsun i svoj poslednji klub Giresun.

Savićević u Vojvodinu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dve i po godine.

“Prva ponuda koja mi je stigla bila je od Vojvodine pre nešto manje od mesec dana i nešto sam osetio, da treba da se vratim u Srbiju i to u jedan klub kao što je Vojvodina. Voša je najstariji srpski klub, sa bogatom tradicijom i čast mi je što sam došao. Iako mnogi u mom okruženju nisu bili za moj povratak u srpski fudbal, ja sam pratio svoj osećaj i odlučio sam da se vratim. Srećan sam što sam došao i što sam potpisao za Vojvodinu, jer sam sa nekoliko strana čuo da klub sad gaji velike ambicije i to je takođe prelomilo da dođem. Nadam se da ćemo pobeđivati tokom proleća i da ćemo se na leto kroz kvalifikacije plasirati i u Evropu” rekao je Savićević.

Tanjug