NOVI SAD – Na Novosadskom sajmu danas je svečano potpisan Protokol o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma kojim se definišu zajedničke aktivnosti u 2024. godini. Potpisivanjem se nastavlja dosadašnja uspešna saradnja u organizaciji manifestacija u ovoj godini. video icon

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić usaglasili su se oko ideje na kojoj se zasniva uspešna saradnja Sekretarijata i Sajma.

“Kada razgovaramo o održavanju najboljih, najkvalitetnijih, najsadržajnijih sajamskih izložbenih manifetsacija onda je jedno mesto u Vojvodini, a to je Novosadski sajam. Mi nemamo tu dilemu i da nije ovog sporazuma saradnja bi postojala. Ono što je naš plan, jeste, da najmanje pet zajedničkih manifestacija organizujemo u toku ove godine: Međunarodni poljoprivredni sajam, Međunarodni sajam turizma, Biznis priče, Dane piva. Mogu da dodam da ćemo prvi put zajedno, u saradanji sa studentima Univerziteta u Novom Sadu, sa mladim preduzetnicima, napraviti prvi sajam budućnosti omladinskog preduzetništva ideja i inovacija, jer hoćemo tim mladim ljudima da omogućimo da se sazna šta sve rade. Zato ćemo kao i do sada, sve značajne manifestacije koje se održavaju na teritoriji AP Vojvodine raditi isključivo i jedino sa Novosadskim sajmom”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

RTV