SUBOTICA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je, sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici.

„Angažovali smo sve raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, biće to hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, kako je dodao, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

„Na proleće nas očekuje otvaranje Narodnog pozorišta i to je jednoglasni izveštaj svih koji su angažovani na ovom velikom poslu“, istakao je Mirović.

Obilasku radova su prisustvovali upravnik Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, projektanti, predstavnici izvođača radova i nadzora i dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Boris Dumnić.