NOVI SAD – “Novosadska kuhinja solidarnosti” u novembru prošle godine objavila je da privremeno obustavlja svoj rad. Razlog za to bio je nedostatak prostora i nedovoljan broj volontera i poteškoća u organizaciji. U januaru mesecu stigla je dobra vest da nastavljaju tamo gde su stali, ali i koja vrsta podrške im je potrebna kako bi mogli neometano da rade.

Većina korisnika usluge “Kuhinje solidarnosti” utorkom i subotom, nalaze se u situaciji velikog siromaštva i beskućništva. Stalni izazov za rad predstavlja nedovoljan broj volontera. Svako ko želi da pomogne može da se prijavi putem njihovog instagrama ili FB profila, kaže Maja Pistolić iz Kuhinje solidarnosti.

Oko 200 tegli se potroši po obroku, te su potrebne donacije u teglama. Rad kuhinje se održava zahvaljujući donacijama, a uplate isključivo primaju od fizičkih lica. Ukoliko želite da donirate novac o načinu uplate možete saznati na društvenim mrežama Kuhinje solidarnosti, podseća Maja Pistolić.

Povećanje broja volontera je neophodno Kuhinji solidarnosti. S obzirom na to da su u oktobru postali deo mreže organizacije za borbu protiv beskućništva, organizuju razne diskusije, kako bi se podigla svest o broju beskućnika kojima nije potrebna pomoć samo zimi, već cele godine.

Potražite Kuhinju solidarnosti na društvenim mrežama, tu se možete prijaviti i priključiti, postati deo njihovog tima. Jer svima je dobro kada učine nešto korisno za zajednicu.

RTV (Tatjana Miražić)