BANJA LUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da kakve god poruke za BiH tokom današnje posete Sarajevu pošalje šefica nemačke diplomatije Analena Berbok, one su istrošene i bez smisla.

“Vidim da Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Šmita i pokaže da ovde nama ni ‘p’ od vladavine prava”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Berbkova večeras dolazi u posetu BiH, a Dodik ističe da je Nemačka okupirala BiH svojom politikom, ali da, kako je naveo, “ne može da okupira nas u Srpskoj”.

“Stav Srpske je uvek bio jasan – da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima. I ne postoje planovi za secesiju. Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat delovanja lažnog visokog predstavnika Šmita, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Berbokova”, naveo je Dodik.

Vidimo, ističe, da Nemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

“Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šlemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne veruje ni Berbokovoj ni u nemačke dobre namere”, napisao je Dodik.

Tanjug