NOVI SAD – Jelovnik studentske menze u Novom Sadu, povodom velikog vaskršnjeg posta, obogaćen je novim jelima, saopštio je Studentski centar Novi Sad.
Kako se navodi, standardni meni, na kom se svakog dana nalazi više od 20 jela, dopunjen je posnim namirniacma za sva tri obroka.
Za doručak se od 18. marta do kraja posta služi i više vrsta posnih pašteta, posna proja sa spanaćem ili ajvarom, više vrsta posnih pita i pica.
Za studente koji ne poste, u redovnoj ponudi ostaje više vrsta sendviča sa šunkom, pečena slanina, jaja na oko, gibanica, pica, kajgana, proja sa sirom, jetrena pašteta, slano i slatko pecivo, toplo mleko, čaj, jogurt i više vrsta marmelada i džemova.
Studenti koji poste, za ručak mogu da odaberu riblju čorbu, čorbu od pečuraka, karfiola, paradajz čorbu ili od povrća, filete oslića, panirane riblje pljeskavice, sarmu s povrćem.
U ponudi su i prženi šaran, pržena pastrmka, gust pasulj, pržene papaline, musaka sa šampinjonima, više vrsta variva, restovani krompir, đuveč. Znatno je proširen i asortiman jela za večeru.
Za studente koji ne poste ponuda za ručak sadrži više vrsta supa, gust pasulj sa suvim rebrima, pileći batak sa karabatakom, bečku šniclu, musaku, prženu pastrmku, pljeskavicu, svinjski gulaš, svinjsko pečenje, pohovano pileće belo meso, sarme.
RTV