NOVI SAD – I ti si jaka! I ti si snažna! Motivacione poruke odjeknule su sa Petrovaradinske tvrđave, gde je održana prva ovogodišnja Invictus challenge OCR trka posvećena damama. Fondacija Mozzart je za svaku takmičarku koja je stigla na cilj izdvajala sredstva za Sigurnu kuću u Novom Sadu, a ukupno je na kraju donirala 400.000 dinara!

Zajedno smo nepobedive, poručile su dame dok su trčale, obarale rekorde i pomerale svoje granice po kišovitom vremenu. Konopci, gume, grede i druge prepreke u ovoj adrenalinskoj trci simbolizovale su izazove sa kojima se žene često susreću u životu, a timsku pobedu još jednom je ostvario Mozzartov tim „Nepobedivi“. Tradiciju osnaživanja žena Fondacija Mozzart nastavlja i ove godine, a mart je posebno posvećen podršci žrtvama nasilja. Povodom Međunarodnog dana žena donacije su stigle Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru, kao i Sigurnoj kući u Beogradu.
Prihvatilište u Somboru pruža utočište ženama iz svih delova Vojvodine koje su žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima, a mali kućni aparati, kozmetički paketi, kao i simbolični buketi cveća samo su deo vrednih poklona Fondacije Mozzart koji će im olakšati svakodnevni život.

Poruka „Stop nasilju nad ženama“ poslata je i iz Sigurne kuće u Beogradu koju Mozzart i FK Crvena zvezda tradicionalno posete svakog Osmog marta. Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su štićenicama poklone i cveće, a koordinatorka Vesna Stanojević je istakla da ženama treba ukazivati pažnju svakog dana u godini tako što ćemo im pokazati da su bitne, da niko nema pravo da ih vređa, napada, omalovažava ili tretira kao građane drugog reda.