BEOGRAD – Trpezarija predstavlja prostor gde se odvijaju važni trenuci deljenja života – razgovora, osmeha, druženja, ali pre svega uživanja u hrani sa najmilijima. Prilikom uređenja trpezarije, nije samo važan izbor nameštaja i dekoracija, već i spajanje funkcionalnosti sa estetskim elementima. Kroz ovaj tekst, istražićemo ključne aspekte kreiranja savremenog trpezarijskog ambijenta koji vam može poslužiti za inspiraciju.

Fokusni element u trpezariji je trpezarijski sto, a trpezarijski sto FOKUS predstavlja pravo rešenje za funkcionalan i estetski privlačan prostor. Pored stola, neizostavni komad je naravno trpezarijska stolica, a zanimljiv dizajn i udobnost trpezarijske stolice FLYNN bili bi dobitna kombinacija. Sedište je u maslinasto zelenom štofu, dok su nogari od crnog metala, pa je cela kompozicija atraktivna i po pitanju boja i materijala.

Za upotpunjavanje enterijera, dobro bi došao komad nameštaja poput vitrine SARDINIA 2K VS2 zbog dodatnog prostora za skladištenje omiljenih čaša, vaza, svećnjaka i svega drugog što u trpezariji može zatrebati. Detalji poput crnih metalnih ručica uz dekor artisan hrasta, dobitna su kombinacija ukoliko biste se odlučili za drvo dekor na zidu, bilo da je reč o letvicama ili nekoj drugoj vrsti zidne obloge.

Fotelja sa tabureom DOLLY u belom „teddy“ štofu sjajno bi osvežila ambijent, a autentičan dizajn fotelje sa tabureom doprinosi izraženoj estetici ambijenta, ali i izuzetnom osećaju komfora.

Funkcionalnost trpezarijskih stolova, pogotovo u planiranju prostora većih kvadratura, nalazi se na prvom mestu. Stolovi sa opcijom rasklapanja su idealno rešenje, a trpezarijski sto BRETAGNA u dekoru artisan hrasta i bele, savršena je kombinacija za opremanje trpezarije zajedno sa komodom BRETAGNA 3K1F iz sistema elemenata BRETAGNA.

Uz ambijent možete uklopiti i trpezarijske stolice HTC-316, a dodavanjem tepiha ADRIA, koji je dostupan u više dezena i dimenzija, objedinićete ceo ambijent.

Tanjiri SECRET DE GOURMET i vinske čaše će doprineti estetici stola i trpeze, kao i dodatna dekoracija u vidu vaze sa cvećem i veštačkog cveća u saksiji koje možete smestiti na atraktivnu, tacnu FIVE izrađenu od bambusa. Na zid možete okačiti dekorativnu sliku karte sveta, sa drvenim ramom, koja će biti veoma lep detalj.

Za opremanje manje trpezarije možete birati opciju barskog sedenja ili trpezarijskog stola manjih dimenzija, kako bi prostor bio što funkcionalniji. Trpezarijski sto ANCONA kružnog oblika, dostupan u tri dezena, veoma je praktičan, a istovremeno i štedi prostor.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz njega kombinujete trpezarijske stolice ERIS, jednostavnog, a opet modernog dizajna, koje se lako uklapaju sa detaljima poput crnih metalnih ručica na dodatnom komadu nameštaja u prostoriji ili sa lampom u uglu prostorije, poput podne lampe 40F7274-1F.

Tabure Trapez XL u žutom štofu, modernog dizajna, osvežiće ambijent, a ne zaboravite ni tepih, koji bi bilo dobro da bude u neutralnoj nijansi, poput tepiha ADRIA NEW.

Kroz pažljivo odabrane elemente dizajna, poput nameštaja, dekoracije i detalja, trpezarija se transformiše u prostor koji poziva na uživanje i deljenje trenutaka radosti sa voljenima. Važno je da se pri kreiranju ovog prostora osluškuju potrebe domaćinstva, kako biste bili zadovoljni postignutim efektima. Neka vaša trpezarija postane mesto gde se ukusi spajaju i tako stvaraju nezaboravne trenutke.