BEOGRAD – Uoči sutrašnjeg nastavka konstitutivne sednice, u Skupštini Srbije formirano je 16 poslaničkih grupa, a najveću grupu ”Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” koja broji 113 poslanika, ponovo će predvoditi narodni poslanik Milenko Jovanov.
Na mestu zamenice šefa poslaničke grupe SNS biće Marina Raguš, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Narodne skupštine Srbije.

Nastavak Prve sednice parlamenta odložen za ponedeljak, 18. mart
Nastavak Prve sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Četrnaestom sazivu zakazan za sutra pomera se za ponedeljak, 18. mart, saopšteno je večeras iz Skupštine Srbije.

Sednica će, kako se dodaje, biti održana, u Domu Narodne skupštine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije večeras da će sednica parlamenta zakazana za sutra biti odložena za tačno nedelju dana, kako bi se pripremili izbori potpredsednika, predsednika i svih skupštinskih odbora u skladu sa dobijenim glasovima na izborima.

Predsednik je rekao da se to radi kako bi se skupština sledeće nedelje u potpunosti konstituisala i pripremila za izbor nove vlade.

“Stranku slobode i pravde – Pokret slobodnih građana” koja u ovom sazivu broji 19 poslanika predvodiće Marinika Tepić, a njen zamenik biće Pavle Grbović.

Ivica Dačić će predvoditi poslaničku grupu Socijalističke partije Srbije, koja broji 13 poslanika, a menjaće ga Snežana Paunović.

Na čelu poslaničke grupe Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koja u novom sazivu broji 13 poslanika, biće Miloš Jovanović, a za njegovog zamenika imenovan je Vojislav Mihailović.

Poslaničku grupu Narodnog pokreta Srbije, koja u parlamentu broji 12 poslanika, predvodiće njihov predsednik Miroslav Aleksić, a njegov zamenik će biti Borislav Novakovič

Grupu Zeleno-levog fronta koja broji 10 poslanika predvodiće Radomir Lazović, a menjaće ga Biljana Đorđević.

Devet narodnih predstavnik poslaničke grupe stranka Srbija centar, vodiće Zdravko Ponoš, dok je za zamenika imenovan Stefan Janjić.

Tanjug