NOVI SAD – U čast Miroslava Antića, pesnika, književnika, novinara, slikara i filmskog radnika, tokom 38 godina od njegove smrti organizovane su mnogobrojne manifestacije. Širom Vojvodine neguje se sećanje na Miku, a u Novom Sadu, gde je proveo najduži deo života, ustalili su se “Antićevi dani”, koje je pokrenuo i organizuje Kulturni centar grada. Tako će biti i ovog marta, kada nas očekuje 17. izdanje. Na nekoliko lokacija u gradu biće organizovani programi, a centralni će biti održan na Mikin rođendan. Opširnije slušamo od Sunčice Marković iz Kulturnog centra Novog Sada. video icon audio icon

Naša sagovornica Sunčica Marković najavljuje “Antićeve dane” koji počinju danas i trajaće do 18. marta. Ove godine održavaju se 17. po redu “Antićevi dani” pod sloganom “Mit o ptici”. Većina programa će se dešavati u Kulturnom centru Novog Sada. Večeras u 18 sati počinje dečija izložba radova nastalih na likovnom konkursu. Od 19 sati u Malom likovnom salonu biće otvorena tradicionalna izložba “U dijalogu sa Mikom”, gde svake godine neko od savremenih slikara izlaže svoje radove što su u nekoj vezi sa Miroslavom Antićem. Ovogodišnji savremeni slikar je Bojan Kiridžić.

U utorak tačno u podne očekuje se gostovanje pesnikinje Sanje Savić Mirosavljević, gde će se ona družiti sa novosadskim osnovcima. U 18 sati u Likovnom salonu biće održana multimedijalna izložba “Mit o ptici”. U 19 časova u izdavačkoj kući “Prometej” biće predstavljen film “Mika Antić okovan u slobodi” autora Aleksandra Karišika.

RTV